Certificarea ISO 9001 simbolizeaza o apreciere a calitatii actului managerial de catre un evaluator extern (organism de certificare), o apreciere a bunelor practici din organizatie.

Se atesta, prin procesul de certificare, orientarea organizatiei in directia calitatii – se evaluaeaza masura in care organizatia are competenta necesara sa aduca satisfactie celor interesati de produsele si/sau serviciile ei si se confirma prezenta unor inregistrari in acest sens. Evaluarea se realizeaza urmarind cerintele cadru ale standardelor referitoare la managementul calitatii din familia ISO 9000 (in speta a standardului ISO 9001:2008).

Atestarea bunelor practici urmareste (avand ca referinta standardul ISO 9001:2008) modul in care procesele din organizatia care doreste certificarea sunt planificate, urmarite, controlate si evaluate, corectate si imbunatatite in asa fel incat, la final, prin rezutatele obtinute, sunt satisfacute cerintele impuse, partile interesate de organizatie obtin satisfactia scontata.

Se considera ca o organizatie este de calitate, si este orientata spre calitate, atunci cand partile interesate de acea organizatie obtin gradul de satisfactie pe care si l-au propus.

Un certificat ISO 14001 : 2004 demonstreaza ca Sistemul de Management de Mediu al firmei dumneavoastra a fost testat si gasit corespunzator referitor la standardul de buna practica.

Eliberat de catre un organism de certificare ISO, certificatul ISO 14001 asigura clientii ca pot avea incredere in faptul ca organizatia dvs. minimizeaza activ impactul asupra mediului prin procesele, produsele si serviciile proprii.

Standardul ISO 14001:2004 – Sistem de management de mediu – este un standard generic, este aplicabil oricarui tip de organizatie sau sector de industrie.

Creat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), acesta se bazeaza pe doua concepte:
– imbunatarirea continua;
– flexibilitate.

Standardul OHSAS 18001 este adresat oricarui tip de oraganizatie ce isi doreste:

  • Stabilirea si imbunatatirea permanenta a sistemului de sanatate si securitate organizationala prin identificarea, controlarea si reducerea riscurilor de la locul de munca
  • Atingerea de performante
  • Imbunatatitea la capitolul sanatate si securitate prin munca sistematica
  • Reducerea accidentelor de orice natura
  • Sa se asigure de conformitatea cu politica declarata OHSAS 18001 si in acelasi timp sa demonstreze celorlalti aceasta conformitate
  • Sa obtina certificarea sistemului de management al sanatatii si securitatii ocupationale conform standardului OHSAS 18001