despre noi Benjamin MooreLa Benjamin Moore, rămânem fideli aceleiași viziuni încă din 1883, de la fondarea magazinului Benjamin Moore în Statele Unite ale Americii: producem vopsele și finisaje de cea mai bună calitate din industrie și le livrăm clienților noștri prin rețeaua noastră internațională de retaileri prietenoși și buni cunoscători ai domeniului.

 

Mereu vopsea de calitate. Mereu mai bună decât ieri.

Cu cât sunt mai bune rășinile și coloranții, cu atât mai bună va fi  vopseaua rezultată. Benjamin Moore crează și produce propriile rășini – lianții care leagă produsul și aspectul final al acestuia (finisajul) – respectiv proprii coloranți – pigmenții care conferă vopselei culoarea unică și puterea de acoperire.

Apoi luăm aceste ingrediente preparate după rețete proprii și le optimizăm performanțele în fiecare produs pe care îl lansăm. Aceasta este componenta cheie a succesului produselor noastre: preocuparea pentru calitate.

Fiecare produs este proiectat pentru a servi unui scop bine delimitat, pentru a livra beneficii foarte specifice. Performațele superioare ale fiecărei vopsele Benjamin Moore sunt date de grija noastră pentru rezultatele pe care și le doresc clienții noștri, astfel că vopselele Benjamin Moore sunt cunoscute nu doar pentru culorile lor vibrante, ci și pentru aderența lor, pentru durabilitatea, pentru lavabilitatea și nu în ultimul rând pentru longevitatea lor.

Inteligență și preocupare pentru mediu

Suntem dedicați dezvoltării produselor cu minim impact asupra mediului. Cu ani înainte ca guvernele să impună prin lege, am eliminat plumbul, formaldehida și mercurul din produsele noastre și ne-am conformat standardelor VOC. (volatile organic compounds)

În 8 laboratoare de cercetare și dezvoltare din cadrul sediului nostru din Flaunders, New Jersey, mai bine de 100 de chimiști, ingineri chimiști, tehnicieni și personal de suport se asigură că formulele produselor noastre sunt vârf de gamă oricare ar fi categoria lor de destinație – producție de masă sau vopsele premium.

Fiecare laborator se concentrează pe o arie diferită de expertiză, de la evaluarea culorii la îmbunătățirea performanței vopselelor destinate uzului în spații industriale. În permanență testăm și îmbunătățim produsele înainte de a le lansa pe piață și în permanență cercetăm și dezvoltăm produse noi care să corespundă cerințelor clienților noștri. Această dedicare către cercetare și dezvoltare constantă a condus Benjamin Moore către câteva începuturi de drum: introducerea primei vopsea cu finisaj egg-shell în 1972, primul sistem de color-matching computerizat în 1982, în prezent devenit un  standard industrial, prima vopsea cu finisaj perlat în 1982 și EcoSpec, vopseaua noastră pe bază de latex low-VOC și cu miros scăzut.

 

Ne purtăm urât cu vopselele noastre
La poligonul de teste, fiecare vopsea este testată în diverse condiții meteorologice vreme de luni întregi și uneori chiar ani. Datele adunate din mai bine de 22.000 de panouri pun la dispoziție chimiștilor noștri informații neprețuite utile în dezvoltarea și optimizarea produselor.